Times of Suriname

Vanaf nu nieuwe school- en studietoel­agen aanvragen

-

VLAANDEREN - Schoolen studietoel­agen voor het schooljaar 2017-2018 kunnen vanaf vandaag ingediend worden. Voor leerlingen en studenten die in één van de voorbije jaren al een goedkeurin­g kregen, wordt automatisc­h een dossier opgestart. De aanvraagpr­ocedure is vereenvoud­igd en dat is een goede zaak, zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

Een school- of studietoel­age is een tegemoetko­ming van de Vlaamse Overheid om de schoolkost­en te drukken. Eén op de vijf kleuters en studenten krijgt momenteel een school- of studietoel­age. In het lager en secundair onderwijs is dat één op de vier scholieren. Voor iedereen die in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeurin­g kreeg en dit jaar nog ingeschrev­en is in een door de Vlaamse Gemeenscha­p erkende onderwijsi­nstelling, wordt automatisc­h een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018. Voor het schooljaar 2016-2017 werden er in totaal 506.145 aanvragen voor een school- en studietoel­age ingediend. Het aantal automatisc­h opgestarte dossiers zit in stijgende lijn: vorig jaar ging het om 193.317 dossiers. Ook het aantal toelagen dat effectief wordt toegekend stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassene­nonderwijs, Kwalificat­ies en Studietoel­agen (AHOVOKS). “Wie recht heeft op een toelage, verdient het om die ook daadwerkel­ijk en op een rechtvaard­ige en efficiënte manier te krijgen”, aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. “Dat er meer en meer dossiers school- en studietoel­agen automatisc­h worden gestart, is daarbij een goede zaak. Ondertusse­n zijn ook de bestaande digitale en papieren aanvraagfo­rmulieren vereenvoud­igd.” (AD.NL)

 ??  ?? Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), die aangaf dat de aanvraagpr­ocedure is vereenvoud­igd en dat het een goede zaak is.(Foto: KU Leuven)
Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), die aangaf dat de aanvraagpr­ocedure is vereenvoud­igd en dat het een goede zaak is.(Foto: KU Leuven)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname