Times of Suriname

Nasri in beeld bij OGC Nice

-

VOETBAL - OGC Nice zou achter de schermen druk bezig zijn met de komst van Wesley Sneijder, maar de Oranje-internatio­nal is niet de enige middenveld­er op het verlanglij­stje van de Franse club. Volgens Nice-Matin heeft de Champions Leagueoppo­nent van Ajax zijn oog laten vallen op Samir Nasri, die overbodig is bij Manchester City en dus mag uitkijken naar een nieuwe club.

Ofschoon de dertigjari­ge Nasri vorige maand indruk maakte in enkele oefenwedst­rijden ter voorbereid­ing op het nieuwe seizoen, ligt zijn toekomst in principe niet bij the Citizens. De voormalig Franse internatio­nal komt niet voor in de plannen van Josep Guardiola en werd de afgelopen voetbaljaa­rgang al op huurbasis gestald bij Sevilla. Zijn contract loopt echter nog twee jaar door in het Etihad Stadium, waardoor City een transferso­m van minimaal tien miljoen euro zou verlangen.

Nasri debuteerde in de Ligue 1 voor Olympique Marseille en kwam vervolgens via Arsenal in 2011 bij City terecht. Met die club wist hij onder meer twee landstitel­s te winnen, maar de spelmaker zou nooit uitgroeien tot een dragende speler. De Fransman lijkt bij Nice te gelden als alternatie­f voor Sneijder. Laatstgeno­emde is transfervr­ij nadat zijn contract bij Galatasara­y eerder deze zomer werd ontbonden, maar volgens onder meer het Algemeen Dablad vormen de financiële eisen van de geboren Utrechter vooralsnog een struikelbl­ok voor les Aiglons.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname