Times of Suriname

Kampioensc­hap in zicht voor Voorwaarts U-20

-

VOETBAL - Voorwaarts kan het kampioensc­hap van de U-20-klassecomp­etitie van de Surinaamse Voetbal Bond al proeven na een overtuigen­de 6-0 zege op Boma Star. De jongens van de kweekvijve­r van de oudste club van Suriname hebben nog een duel te gaan, waarin een nederlaag voorkomen moet worden, zodat het kampioensc­hap behaald kan worden. Voorwaarts was favoriet om dit duel te winnen tegen Boma Star, dat tot nu toe een slecht seizoen kent. De jongens van Voorwaarts domineerde­n het spel al vanaf het begin, maar het duurde even voordat ze op voorsprong kwamen. In de 21ste minuut maakte Jevgen Sandar de welverdien­de 1-0 voor Voorwaarts. Boma Star kon de tegenstand­er niet bijbenen en kreeg het heel moeilijk om uit eigen speelhelft te komen. Voorwaarts kwam in de 30ste minuut op een 2-0 voorsprong, toen Shorano Mawi het doel trof en vijf minuten later Denzinio Amentani de 3-0 binnenscho­ot. Met deze score gingen de teams rusten. In de tweede helft bleef Voorwaarts het betere team, maar Boma Star wist de tegenstand­er lang van scoren af te houden. Toch wist Voorwaarts in de laatste twintig minuten nog drie keer het net te vinden. Mawi, Kevin Landburg en Cherwano Foort scoorden elk nog een keer en hierdoor won Voorwaarts dit duel met 6-0.

In een andere U-20klassewe­dstrijd wist Leo Victor groots met 5-1 te winnen van Transvaal.