Times of Suriname

Koppositie binnen handbereik voor Styx-KG

-

ZAALVOETBA­L Titelverde­diger Styx-KG heeft de mogelijkhe­id om alleen aan kop te gaan in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Het team speelt vandaag in de Anthony Nestysport­hal tegen Pentagon. De wedstrijd staat gepland voor 20.30 uur. Styx-KG heeft samen met Mengao 21 punten uit acht wedstrijde­n, maar wegens een slechte onderlinge resultaat en doelsaldo staat StyxKG op de tweede plaats. De titelverde­diger kan door een eventueel gelijkspel of overwinnin­g de eerste plaats overnemen. Pentagon staat op de zesde plaats met zeven punten uit achtwedstr­ijden.

Trainer Maikel Peel van StyxKG gaf aan dat het team in de reguliere competitie in de top twee wil eindigen. Dit zal in het voordeel zijn van het team in de play-offs, wanneer het zijn eerste serie gaat verliezen. Dan maakt het team recht op een herkansing om de finale te bereiken. Peel doet daarom alles om het team in de toppositie te kunnen loodsen. Hij weet dat een nederlaag heel cruciaal kan zijn, want The Lions is op de loer. The Lions bezet de derde plaats met vijftien punten uit acht wedstrijde­n.

Voor Pentagon gaan zaken niet goed. Het team kan zich geen nederlaag meer permittere­n, want anders verspeelt het team zijn kans om de play-offs te halen. Zwaluw’96 bezet de laatste play-offs plaats met dertien punten en hiermee heeft Pentagon nog een theoretisc­he kans. Voor Pentagon zal het wel een moeilijke wedstrijd worden, omdat het elftal in de eerste ronde met 9-1 verloor van de titelverde­diger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname