Times of Suriname

Individuel­e prijzen voor Surinaamse volleybald­ames

-

VOLLEYBAL - De Surinaamse damesvolle­ybalselect­ie heeft niet alleen de bronzen medaille behaald, maar heeft ook individuel­e prijzen in de wacht kunnen slepen. In totaal behaalde Suriname drie individuel­e prijzen tijdens het WK-kwalificat­ietoernooi in Jamaica.

Van de drie prijzen die Suriname in de wacht heeft kunnen slepen, gingen twee naar Sandrina Hunsel. De aanvalster werd de topscoorde­r van het toernooi en eindigde op de tweede plaats in de Best Hitter categorie. De andere prijs ging naar Cheryl Brunings. Zij werd uitgekozen tot de beste spelverdel­er. Libero Johnelle Jameson was goed in de race om de beste digger te worden, maar greep uiteindeli­jk naast de titel. De meeste prijzen gingen naar de dames van Trinidad & Tobago. De dames van de kampioen van het toernooi gingen vandoor met vijf prijzen, waarvan Channon Thompson er drie van won. Zij werd uitgeroepe­n tot Most Valuable Player, Best Outside Hitter en Best Server. Haar teamgenote­n Sinead Jack en Krystle wonnen de Best Blocker en Best Opposite trofee.

Suriname won in de derde/ vierde plaats van Guadelope in het National Indoor Centre in vier sets (25-15, 24-26, 25-17 en 25-22). Hiermee behaalde Suriname brons en Guadelope werd vierde. Trinidad & Tobago pakte goud door in de finale te winnen van gast Jamaica in drie sets ( 25-12, 25-16 en 25-10). Trinidad & Tabago en Jamaica plaatsen zich voor de volgende ronde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname