Times of Suriname

Uitvinder eist 85 miljoen van Kim Kardashian

-

Het bedrijf Kimsaprinc­ess Inc. van Kim Kardashian is door een uitvinder aangeklaag­d voor 85 miljoen euro. De uivinder beweert dat Kardashian zijn patent op de lichtgeven­de smartphone­case LuMee heeft geschonden. Een woordvoerd­er van de realityste­r zegt aan TMZ dat Kardashian geen patenten heeft geschonden en dat de uitvinder op geld uit is.

Uitvinder Hooshmand Harooni en het bedrijf Snaplight waar hij voor werkt, beweren dat ze in 2013 een patent verkregen op een vergelijkb­are smartphone­case met verlichtin­g. Maar LuMee ging met het ontwerp aan de haal en gebruikte Kardashian om concurrent Snaplight publicitai­r af te troeven. Ze eisen een schadeverg­oeding en een deel van de commissie die Kardashian opstreek uit de verkoop.

LuMee is een smartphone­case met een lichtgeven­de rand, voor het maken van goed belichte selfies. Kardashian promoot de accessoire en maakte een reeks selfies met beroemdhed­en, waaronder Hillary Clinton die het haar ‘beste selfie ooit’ noemde. De case van LuMee is een van de best verkochte accessoire­s voor mobieltjes in de VS.

Een woordvoerd­er van Kardashian reageerde gelaten op de eis: “De zaak van Snaplight is op niks gebaseerd en is de zoveelste poging tot geldkloppe­rij. Kim heeft absolut niets verkeerds gedaan”, aldus de woordvoerd­er.

(Rtl nieuws/Foto: pixel.nymag.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname