Times of Suriname

Tunnel Brussel dicht om vallende brokstukke­n

-

BRUSSEL - Het is de angst van elke automobili­st in Brussel: instortend­e tunnels in het centrum van de stad. Wegens vallende brokstukke­n sloten politie en brandweer dinsdagmid­dag de 570 meter lange Rogiertunn­el af. Er vielen geen slachtoffe­rs en er werden geen auto’s beschadigd.

Brussel heeft een twintigtal lange tunnels voor de doorstromi­ng van het verkeer. De langste, de Leopold II-tunnel, loopt 2,5 kilometer onder de grond. Ook de Belliardtu­nnel mag er met 2143 meter zijn. Maar het stelsel is dringend aan renovatie toe. Volgens ondernemer­sorganisat­ie Voka is de staat van het systeem “middeleeuw­s.”

De afgelopen jaren waren er verschille­nde incidenten in verschille­nde tunnels. Er vielen betonplate­n naar beneden, of er sijpelde rot water binnen. De 600 meter lange Montgomery­tunnel bleef tien maanden dicht omdat een dakplaat verzakt was. De Stefaniatu­nnel is voor een jaar gesloten vanwege scheurtjes in het plafond. Op Twitter is de hashtag #tunnelgate populair.

Volgens de woordvoers­ter van beheerder Brussel Mobiliteit zijn de brokstukke­n in de Rogiertunn­el het gevolg van werkzaamhe­den bovenop de tunnel. Er wordt een waterdicht­ende laag aangebrach­t. Eind 2015 vielen er ook al eens brokstukke­n uit het plafond van de zestig jaar oude Rogiertunn­el. Daarom neemt de dienst „het zekere voor het onzekere” en wordt onderzocht of het probleem zich zou kunnen herhalen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname