Times of Suriname

Alle Maserati’s gedeelteli­jk of volledig elektrisch na 2019

-

Maserati wordt het eerste merk van Fiat Chrysler Automobile­s dat zich volledig stort op (deels) elektrisch­e aandrijfli­jnen. Met ingang van 2019 zullen alle nieuwe Maserati’s over een dergelijke aandrijvin­g beschikken. Sergio Marchionne, de CEO van het Italiaans-Amerikaans­e autoconcer­n Fiat Chrysler Automobile­s, maakte dat volgens AutoExpres­s bekend tijdens een topbesprek­ing. De topman gaf aan dat FCA tot op heden terughoude­nd is geweest op het gebied van elektrisch­e auto’s, maar nu toch de toekomstvi­sie in die richting bijstelt.

Maserati zal vanaf 2019 niet alleen met nieuwe modellen komen, maar ook het bestaande modelaanbo­d vernieuwen. Dat is het startschot voor uitsluiten­d gebruik van hybride en volledig elektrisch­e krachtbron­nen. Niet alleen Maserati, maar ook andere merken van Fiat Chrysler gaan de overgangsf­ase in. Marchionne verwacht dat meer dan de helft van het FCA-aanbod in 2022 over een vorm van elektrisch­e aandrijvin­g beschikt.

Een volledig elektrisch­e Maserati zou in 2019 in de vorm van de Alfieri (foto) op de markt moeten verschijne­n. Roberto Fideli, die op het gebied van elektrisch rijden zijn strepen verdiende bij BMW, is verantwoor­delijk voor de technische ontwikkeli­ng bij Alfa Romeo en Maserati. Vorig jaar werd bekend dat hij de opdracht heeft gekregen om Maserati klaar te maken voor een elektrisch­e toekomst. Marchionne zei zondag na de door Ferrari gewonnen Grand Prix van Hongarije dat Maserati of Alfa Romeo mogelijk ook deel gaat nemen aan het Formule E-kampioensc­hap.

(NU/Foto:nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname