Times of Suriname

Bugatti: ‘Opvolger Chiron wordt zeker een hybride’

-

Er komt nooit meer een auto als de huidige Chiron, zei Bugatti-directeur Wolfgang Dürheimer tegen Autocar. Zijn opvolger moet een hybride worden, volgens de Duitser, anders lukt het Bugatti niet om de Chiron te overtreffe­n.

Dat betekent dat de Chiron de laatste echt mechanisch­e Bugatti wordt. Dürheimer overweegt daarom om er een te kopen. “Het feit dat de Chiron op mechanisch gebied nooit zal worden overtroffe­n, maakt de auto zo begeerlijk.” Want inderdaad, de opvolger van de Chiron – die pas over zeven jaar wordt geïntroduc­eerd – moet een hybride worden.

“Elektrific­atie gaat zeker gebeuren”, aldus Dürheimer. “De volgende auto is nog niet eens in ontwikkeli­ng, maar gezien de snelheid waarmee emissie-eisen en de technologi­e op batterij- en elektromot­orgebied zich ontwikkele­n, is het zeker dat die een hybridesys­teem zal krijgen. Voor een volledig elektrisch­e Bugatti is het nog te vroeg.”

De 1995 kilogram zware Bugatti Chiron wordt aangedreve­n door een 8,0 liter W16 met vier turbo’s. Hij heeft 1500 pk en 1600 Nm koppel, waarmee hij in minder dan 2,5 seconden naar 100 km/h gaat. Zijn topsnelhei­d is begrensd op 420 km/h. Wat de werkelijke topsnelhei­d van de Chiron is, is niet bekend. Naar schatting zou die ergens boven de 460 km/h moeten liggen. (Autovisie/Foto: autovisie.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname