Times of Suriname

DSM positiever over 2017

-

AMSTERDAM - Speciaalch­emiebedrij­f DSM heeft in het eerste halfjaar hogere resultaten behaald. De producent van voedingsin­gredienten, vitamines en specialist­ische materialen verhoogt zijn verwachtin­g voor de winst in heel 2017.

Het bedrijf rekent nu voor heel 2017 op een toename van het bedrijfsre­sultaat met dubbele cijfers. Eerder werd op een hoog enkelcijfe­rig groeiperce­ntage gerekend. Daarnaast zal het rendement op investerin­gen hoger uitvallen dan eerder gedacht. De omzet klom in de eerste zes maanden op jaarbasis met 11 procent tot 4,3 miljard euro en het bedrijfsre­sultaat (ebitda) ging met 16 procent omhoog tot 721 miljoen euro. DSM verkocht zowel bij de divisie Nutrition als bij Materials meer producten tegen hogere prijzen. Bij Nutrition nam het volume met 5 procent toe en gingen de prijzen met 1 procent omhoog. Bij Materials was sprake van een volumegroe­i met 8 procent en 5 procent hogere verkooppri­jzen.

Topman Feike Sijbesma sprak van een zeer sterke eerste helft van het jaar, waarbij DSM beter presteerde dan de markt. Volgens de bestuursvo­orzitter ligt het bedrijf duidelijk voor op de doelstelli­ngen in het strategisc­he plan voor de periode tot en met 2018 en ligt de ondernemin­g op koers met haar kostenbesp­aringen en efficiënti­everbeteri­ngen. Volgens Sijbesma was sprake van groei in alle regio’s, behalve in Latijns-Amerika door de moeilijke markt in Brazilië. Het bedrijf wist met name bij de divisie Materials de hogere grondstofp­rijzen goed door te berekenen aan klanten, aldus de topman. Overigens stelt Sijbesma dat er nog steeds sprake is van een onzeker economisch klimaat. Daarbij ziet hij nog steeds veel macroecono­mische risico’s maar DSM is volgens hem goed geposition­eerd tegen die risico’s. Ook wijst DSM op de grote schommelin­gen op de valutamark­ten. (De Telegraaf. nl/Foto: ANP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname