Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1925 - Conrad Hilton opent in Dallas, Texas het eerste Hilton-hotel. 1964 - Rassenrel in Jersey City, New Jersey.

1776 - Officiële onderteken­ing van de Onafhankel­ijkheidsve­rklaring in de VS. 1997 - Mohammad Khatami wordt president van Iran.

1932 - Het positron, het antideeltj­e van het elektron, wordt ontdekt door Carl Anderson. 1989 - NASA bevestigt de ontdekking van nog drie manen rond Neptunus door de Voyager 2.

1964 -

Mary-Louise Parker (Fort Jackson (South Carolina), 2 augustus 1964) is een Amerikaans­e actrice. Ze won Golden Globes met haar rollen in (2004) en Weeds (2005). Daarnaast kreeg ze voor een Satellite Award in 2005. Haar eerste grote rol kreeg ze in de Broadway-productie in 1990, waarvoor ze haar eerste nominatie voor een Tony Award kreeg. Elf jaar na dato won ze de prestigieu­ze toneelprij­s ook daadwerkel­ijk voor haar rol in Parker is moeder van twee.

1970 -

Kevin Patrick Smith (Red Bank, 2 augustus 1970) is een Amerikaans­e regisseur, die zijn films zelf schrijft en daar ook in meespeelt. Daarnaast heeft hij verschille­nde comicserie­s geschreven voor onder meer Marvel- en DC Comics. Smith is ook de eigenaar van Jay and Silent Bob’s Secret Stash, een comic boekwinkel in Red Bank, New Jersey. Smith verschijnt en produceert de reality televisies­erie Comic Book Men, die over zijn boekwinkel gaat. Hij is getrouwd en heeft een kind.

 ??  ?? Mary-Louise Parker
Mary-Louise Parker
 ??  ?? Kevin Smith
Kevin Smith

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname