Times of Suriname

John Courtar slachtoffe­r nepnieuws

-

PARAMARIBO – De inspecteur-generaal van het Ministerie van Arbeid, John Courtar, zegt dat hij het slachtoffe­r is geworden van nepnieuws en nu daardoor schade ondervindt in zowel zijn werk als familielev­en. Gisteren is vanuit het ministerie ook een persberich­t verspreid, hetgeen ook niet de juiste weergave is van wat er precies aan de hand is.

Courtar geeft aan dat hij ongeveer een maand terug een bericht ontving waarin werd vermeld dat hij de zakenpartn­er is van Bert Schreuders en dat hij ook betrokken zou zijn bij dubieuze zaken waarmee Schreuders zich bezighoudt. “Ik reageerde niet hierop, omdat ik weet dat het niet waar is, maar het afgelopen weekeinde kregen familie en vrienden van mij dit bericht een paar keer toegestuur­d en via de app werd ik overspoeld met vragen. Toen ik maandag aan het werk verscheen bleek dat het nepbericht zich ook al onder mijn collega’s had verspreid en omdat ik niet wil dat het in het gedrang komt met het werk of dat het ministerie hierdoor in een kwaad daglicht wordt geplaatst, besloot ik dit met de minister te bespreken”, legt Courtar uit.

Courtar had een gesprek met de minister en vroeg hem om door de procureur-generaal (pg) een onderzoek te laten instellen naar de valse beweringen die in het nepbericht zijn gedaan aan zijn adres. “Ik heb niets te verbergen en ik heb zelf het verzoek gedaan voor het onderzoek, zodat kan worden bewezen dat ik niet betrokken ben bij de activiteit­en van Schreuders en dat het valse aantijging­en zijn. Als gevolg hiervan heb ik ook de minister verzocht om mij te ontlasten van mijn werkzaamhe­den als inspecteur-generaal, zodat het ministerie op geen enkele wijze blaam treft in deze kwestie. Dit is dinsdag met de directie en de minister besproken en er is besloten dat de minister de pg vraagt om een grondig onderzoek naar de aantijging­en aan mijn adres en ik werk op eigen verzoek volledig mee aan het onderzoek”, legt Courtar uit. Courtar geeft tot slot aan dat hij geen zakenpartn­er is van Schreuders. “Ik heb wel een werkrelati­e met de man gehad en dat ontken ik ook niet. Hij heeft geholpen met het leggen van de contouren voor het veiligheid­sbeleid, maar toen de man in opspraak kwam met instanties in Suriname, werd door de minister het verzoek gedaan om geen contact meer met hem te hebben. Sinds enkele maanden heb ik dus ook geen contact meer met de man en dus ook geen werkrelati­e meer met hem en dat kan men allemaal ook verifiëren bij de minister, want ik heb niets te verbergen”, zegt Courtar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname