Times of Suriname

Zesde aankoop Monaco binnen

-

VOETBAL - AS Monaco heeft zich versterkt met Adama Diakhaby, zo meldde de Franse landskampi­oen gisteren via de officiële kanalen. De 21-jarige aanvaller komt voor naar verluidt tien miljoen euro over van Stade Rennes. De Fransman heeft voor vijf seizoenen getekend bij de Monegasken.

Na Jordi Mboula, Youri Tielemans, Soualiho Meïté, Terence Kongolo en Diego Benaglio is Diakhaby de zesde zomeraanwi­nst van Monaco. De club speelt hiermee wellicht in op het vertrek van Kylian Mbappé. De achttienja­rige aanvaller staat in de belangstel­ling van zeer veel Europese topclubs, waarbij Real Madrid de meest serieuze kandidaat is om hem over te nemen. Naar verluidt vraagt Monaco momenteel tweehonder­d miljoen euro voor Mbappé. Diakhaby heeft veel concurrent­ie bij Monaco. Mocht Mbappé daadwerkel­ijk vertrekken, dan heeft de jongeling nog te maken met onder meer Radamel Falcao en Guido Carrillo. De Franse jeugdinter­national, die vaak vanaf de linkerkant speelt maar ook centraal en rechts uit de voeten kan, speelde vorig seizoen 25 competitie­wedstrijde­n voor Stade Rennes en scoorde 4 keer voor de club.

“Ik ben heel blij om speler van Monaco te zijn”, vertelt Diakhaby, die op de clubsite ook aangeeft dat hij fan is van Arjen Robben. “Het is een ambitieuze club en geeft jonge spelers veel kansen. Ik ben hier om mijn kwaliteit te tonen.” Ook Vadim Vasilyev, vicevoorzi­tter van Monaco, is blij met de komst van Diakhaby. “Hij heeft zich fantastisc­h ontwikkeld bij Stade Rennes. De combinatie van snelheid en techniek maakt hem erg goed. Wij zijn ervan overtuigd dat hij het goed gaat doen hier en zich goed gaat ontwikkele­n.”

(VZ)

 ??  ?? De 21-jarige aanvaller, Adama Diakhaby, is de zesde aankoop van Monaco. (Foto: VZ)
De 21-jarige aanvaller, Adama Diakhaby, is de zesde aankoop van Monaco. (Foto: VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname