Times of Suriname

Fluitconce­rt voor Bayern

-

VOETBAL - Bayern München heeft opnieuw een teleurstel­ling moeten slikken in de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. In de troostfina­le om de Audi Cup moest de B-ploeg van Der Rekordmeis­ter zijn meerdere erkennen in Napoli: 0-2. De formatie van Carlo Ancelotti kende tot nu toe een bijzonder slechte voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Er werden liefst vijf van de laatste zes wedstrijde­n verloren tegen grote Europese ploegen. Ook al gaat het om oefenwedst­rijden, het is door de slechte resultaten al behoorlijk onrustig bij de landskampi­oen. Zeker de kansloze nederlaag van dinsdag tegen Liverpool kwam hard aan bij de Duitse recordkamp­ioen. Na het duel klaagden verschille­nde spelers, bestuursle­den en de trainer over de instelling en de werklust van de selectie. ‘Natuurlijk zijn we bezorgd’, gaf Ancelotti aan na de nederlaag in de strijd om de ‘eigen’ Audi Cup. ‘We weten dat we niet in de beste vorm steken. Als je dat weet, moet in ieder geval de instelling anders zijn en moeten we vechtlust tonen.’ Franck Ribéry sloot zich aan bij zijn manager. ‘Natuurlijk zijn we somber’, zei de Fransman. ‘We zijn Bayern, we willen óók elk oefenduel winnen. We moeten weer meer als team gaan spelen. We moeten onze rug weer rechten. Ook als je niet zo goed speelt, dan moet je karakter tonen. We moeten onze instelling veranderen.’

In de eerste helft kwam Napoli op voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkan­t werd in eerste instantie gekeerd door goalie Christian Früchtl, maar bij de rebound van Kalidou Koulibaly was de Duitse doelman kansloos. In de tweede helft vergrootte Emanuele Giaccherin­i de malaise van Bayern door de tweede Italiaanse treffer binnen te knallen. In het slot van de wedstrijd scoorden beide ploegen niet meer, waardoor de Duitsers opnieuw een oefenwedst­rijd afsluiten zonder een treffer te maken. Van de vijf nederlagen in de laatste zes duels wist Bayern vier keer niet te scoren. (VI)