Times of Suriname

Stroeve start Botopasi keihard afgestraft

-

VOETBAL – Een stroeve start van Botopasi tegen Transvaal in de U-15-klasse van de Surinaamse Voetbal Bond werd keihard afgestraft. De jongens van de groenwitte formatie stonden bij de rust al met 7-0 voor en wonnen uiteindeli­jk met 14-0. Jerrel Linger maakte maar liefst vier doelpunten in dit duel. Botopasi begon heel stroef aan de wedstrijd, terwijl Transvaal heel flitsend begon en binnen tien minuten wisten de jongens van de groenwitte formatie een 4-0 voorsprong te nemen. Patrick Andro schoot in de tweede minuut de openingstr­effer binnen, vier minuten later werd de score verdubbeld door Vicente Jonisie, in de achtste minuut was Lloyd Reumel verantwoor­delijk voor de derde treffer en twee minuten later vond Reumel nog eens het net. Botopasi kon zich niet meer herstellen van de slechte start en zag hoe de tegenstand­er voor rust nog drie keer het net vond. Ulrichio Burnet, Jonisie en Maikel Deira scoorden elk nog een keer en hierdoor ging Transvaal rusten met een 7-0 voorsprong. Ondanks de ruime voorsprong bleven de jongens van de groenwitte formatie naar meer doelpunten zoeken in de tweede helft. Linger schoot in deze helft vier keer raak en Deira nam nog drie treffers voor zijn rekening, terwijl Timothy Salmo een keer het net vond. Hierdoor won Transvaal dit duel groots met 14-0.

Robinhood won met 3-1 van Voorwaarts, Houttuin en OASE kwamen niet verder dan een 3-3 gelijkspel en Puwa Nani won overtuigen­d met 4-0 van Su Sport Talent.