Times of Suriname

Gatonie schiet Puwa Nani langs Houttuin

-

VOETBAL – Sylvinho Gatonie heeft Puwa Nani met een hattrick een 3-2 zege bezorgd op Houttuin in de U-13klasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De jongens uit Houttuin gingen rusten met een 2-1 voorsprong, maar deze werd uit handen gegeven in de tweede helft.

Houttuin had in de eerste helft een licht overwicht op het middenveld, maar Puwa Nani deed het niet onaardig. Halverwege deze helft nam Houttuin een voorsprong via Jael Paujali: 1-0. Enkele minuten later schoot Giorgio Djotaroeno de 2-0 binnen. Puwa Nani begon hierna wat gedurfd te spelen en aan te vallen. In de 31ste minuut werd de achterstan­d verkleind, toen Gatonie zijn eerste treffer van de dag maakte: 2-1. Met deze score gingen de teams rusten. Puwa Nani begon de tweede helft aanvallend. Het duurde niet lang, voordat Gatonie voor de gelijkmake­r zorgde. Puwa Nani had de smaak te pakken en bleef aanvallen. Houttuin had moeite om in het spel te komen en kwam in de 65ste minuut op een achterstan­d, toen Gatonie zijn hattrick maakte: 3-2. Er kwam geen veranderin­g meer in de score en Gatonie werd in dit duel de grote man voor Puwa Nani.

U-11-klasse: Transvaal verloor met 4-1 van Puwa Nani, AC Adonai was met 1-0 te sterk voor Voorwaarts, TAS won met 1-0 van Anubis Warrior en OASE versloeg Houttuin met 4-1. U-13-klasse: Voorwaarts won met 1-0 van Robinhood, OASE won met 3-2 van Leo Victor en AC Puwa Nani verloor met 4-2 van Transvaal.