Times of Suriname

Uitdoelpun­ten nekken Ajax

- Justin Kluivert van Ajax ziet zijn inzet gestopt worden door doelman Yoan Cardinale van Nice. (Foto: De Telegraaf)

VOETBAL - Ajax heeft zich niet weten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Na de 1-1 in Frankrijk kwam de ploeg van trainer Marcel Keizer in de ArenA niet langs OGC Nice, dat op basis van uitdoelpun­ten doorgaat: 2-2.

Na een flitsende aanval sneed Nice door het hart van de Amsterdams­e defensie. Pierre Lees Melou stuitte nog op André Onana, maar de rebound was een eenvoudige prooi voor Arnaud Sourquet: 0-1. Ajax oogde aangeslage­n na de snelle Franse treffer en kwam er tot de 27ste minuut amper aan te pas tegen een sterk Nice. Hakim Ziyech speelde Donny van de Beek aan in het strafschop­gebied. waarna de middenveld­er wegdraaide en van dichtbij raak schoot: 1-1.

In de 55ste minuut sloeg Ajax wél toe. Aan de 2-1 van Davinson Sanchez ging een prachtige aanval vooraf. Ziyech legde de bal panklaar op het hoofd van Nick Viergever, die teruglegde op de vrijgelope­n Sanchez, die de bal van dichtbij tegen de touwen gleed. Na die treffer ging Ajax op jacht naar de derde en was het daar via Kasper Dolberg erg dichtbij. De Deen wist een indrukwekk­ende slalom echter niet te bekronen en schoot op Cardinale. Daarna zakte het tempo van Ajax plotseling weg en meldde Nice zich meer voor het doel van Onana. Toch kwam de gelijkmake­r van Vincent Marcel, tien minuten voor tijd, vrij onverwacht­s. De invaller kon na een fraaie hakbal van Jean Seri simpel intikken: 2-2. De ArenA viel stil en Keizer besloot om Klaas-Jan Huntelaar voor het eerst sinds zijn terugkeer in te brengen tijdens een officieel duel. Desondanks slaagde Ajax er niet in om de winnende treffer af te dwingen, waardoor de play-offs van de Europa League resteren. Nice gaat door naar de play-offs van het miljardenb­al. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname