Times of Suriname

Mayweather akkoord met wens McGregor

-

BOKSEN - Floyd Mayweather is in aanloop naar zijn supergevec­ht met Conor McGregor zo zelfverzek­erd dat hij zijn Ierse tegenstand­er tegemoet wil komen wat betreft de te dragen handschoen­en.

De 40-jarige Amerikaan, die al zijn 49 boksgevech­ten won, stelde dinsdagavo­nd via Instagram dat hij het toch geen probleem vindt om op 26 augustus kleinere handschoen­en te dragen.

“Hierbij zeg ik tegen McGregor: laten we 8 ounce (226,4 gram) handschoen­en dragen. Ik ben bereid om hem dat voordeel te geven als hij zich daar beter bij voelt.” McGregor maakte tijdens de World Tour bekend dat Mayweather tijdens de onderhande­lingen had geëist dat er met 10 ounce (283 gram) handschoen­en zou worden gevochten.

The Notorious is van huis uit een MMA-vechter en is normaal gesproken actief in de UFC, waar de atleten met 4 ounce (113,2 gram) handschoen­en de octagon instappen. Die zijn veel kleiner en komen dus harder aan.

De 8 ounce handschoen­en zouden McGregor in de partij met Mayweather een voordeel opleveren. De Ierse knock-outspecial­ist beschikt over een verwoesten­de linker, terwijl Pretty Boy Floyd veel meer een puntenboks­er is. Mayweather heeft de touwtjes rond het gevecht stevig in handen. Zijn organisati­e, Mayweather Promotions, is verantwoor­delijk voor de productie van het evenement. Dat was een van de voorwaarde­n bij de onderhande­lingen tussen beide partijen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname