Times of Suriname

Neymar dient officieel vertrekwen­s in

-

VOETBAL - Neymar heeft Barcelona woensdagoc­htend medegedeel­d dat hij de club wil verlaten, zo laten de Catalanen weten via een officiële verklaring. Barça wijst wel op de transfercl­ausule van 222 miljoen euro die voldaan moet worden. Paris Saint-Germain lijkt de volgende werkgever te gaan worden van de Braziliaan­se superster.

Het aanstaande vertrek van Neymar hing al een tijdje in de lucht en woensdagmi­ddag komt met de officiële verklaring van Barça voor de eerste keer duidelijkh­eid vanuit het kamp van de Braziliaan. Onduidelij­k is nog of PSG of Neymar zelf verantwoor­delijk zal zijn voor het lichten van de clausule. Volgens de laatste geruchten ontvangt hij driehonder­d miljoen euro voor het ambassadeu­rschap van het WK van 2022 in Qatar en kan hij daarmee zelf zijn contract afkopen. Barcelona en Neymar zijn nog wel in conflict met elkaar over een premie van 26 miljoen euro. Die werd beloofd aan de vader van Neymar, mocht zijn zoon op 31 juli 2017 nog voor Barcelona spelen, maar is niet toegekend door de club omdat de Braziliaan op weg is naar PSG. Barcelona meldt in het statement dat dat het geval zal blijven totdat het probleem is opgelost.

Neymar staat vooralsnog onder contract bij de club, maar heeft wel toestemmin­g om niet bij de training aanwezig te zijn. Neymar zou naar verluidt gisteren naar Parijs afreizen om daar een contract te tekenen bij PSG. De Braziliaan wordt gezien als de nieuwe sterspeler van PSG en gaat dertig miljoen netto per jaar opstrijken.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname