Times of Suriname

Atlético wint na strafschop­pen

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft het prestigieu­ze oefentoern­ooi om de Audi Cup gewonnen. In de Allianz Arena werd Liverpool in de finale na strafschop­pen verslagen. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, waarna Jordan Henderson tot schlemiel uitgroeide.

Met Georginio Wijnaldum als basisspele­r moest Liverpool na ruim een half uur de 0-1 toestaan. Sime Vrsaljko stoomde op aan de rechterfla­nk en kon voorzetten op Ángel Correa. Zijn inzet verdween via een knappe reflex van doelman Danny Ward en de lat niet in het doel, maar de rebound was een simpele prooi voor Keidi Bare. Een treffer die in niets aan een goal in een vriendscha­ppelijk duel deed denken, althans zo leek het na de uitzinnige vreugdedan­s die Atléticoco­ach Diego Simeone opvoerde.

In de slotfase sleepte Liverpool nog een penaltyser­ie uit het vuur. Na licht contact met Gabi versierde Divock Origi een strafschop. Dat buitenkans­je werd verzilverd door Robert Firmino. Omdat er daarna niet meer gescoord werd, moest een penaltyser­ie de beslissing brengen. Daarin miste alleen Henderson, waardoor Atlético zich de trotse winnaar van de Audi Cup en de opvolger van Bayern mag noemen. Namens Atlético scoorden Antoine Griezmann, Fernando Torres, Gabi, Nicolás Gaitan en Filipe Luís vanaf elf meter. Firmino, Origi, Ryan Kent en Marko Grujic benutten in tegenstell­ing tot Henderson hun strafschop wel. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname