Times of Suriname

A Sa Go Law mang doro opo friyari

-

Sunil’s DVD Shop houdt in verband met het 30- jarig bestaan van de toneelvere­niging A Sa Go, op 8 augustus aanstaande een toneelspek­takel met als titel: Law mang doro opo. Behalve toneel zijn er ook zang- en dansoptred­ens. A Sa Go zal twee toneelstuk­ken op de planken brengen en Jong A Sa Go één. Het eerste stuk Beken je kleur, gaat over mannen die zich voordoen als meidman, ze lopen uit, maar ontkennen dit wanneer ze hiermee door vrienden worden geconfront­eerd.

Het tweede toneelstuk Deng pangi manengre fu Sranan gaat over het roddelen; dit komt niet alleen bij vrouwen voor, maar ook bij mannen, zelfs bij hooggeplaa­tsten.

Het toneelstuk dat Jong A Sa Go die avond op de planken zal brengen, heet: Mi ma, na tra fas’ no ben de? Moeders zetten vaak de schuld van hun falen op hun kinderen, die daardoor worden verwaarloo­sd, noodgedwon­gen op straat spullen moeten gaan verkopen en zo in een weeshuis terechtkom­en. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. De muziekform­atie Naks Kaseko loko, Esekematok­o, Ruben Silvin, X- Generation Glenn Huisden en nog anderen zullen op deze avond ook optreden.

Regisseur Humphrey van Hetten vertelt over de ups en downs die deze populaire toneelvere­niging in de afgelopen 30 jaar heeft ervaren: “Leden zijn ons voorgegaan, het geval in Nederlands waarbij enkele leden op verdenking van drugs waren aangehoude­n. Er waren gelukkig ook positieve kanten, zoals onze buitenland­se tours naar Frans Guyana, Trinidad en Nederland en ook de binnenland­se tours naar onder andere naar Jaw jaw en Stoelmanse­iland.”

Van Hetten vertelt verder dat het doel van A Sa Go is om een maatschapp­elijke bijdrage te leveren door stukken op het podium te brengen.

Hij geeft als voorbeeld aan dat het oogvirus van een paar maanden terug, ook in één van de toneelstuk­ken verwerkt was.

“We maken ons nu kaar om de jongeren klaar te stomen om van ons over te nemen,” vertelt hij verder. De oprichter tevens voorzitter Jolanda Wassenaar, ik en Jeerel Vierklauw zijn er vanaf het begin. We zij heel tevreden. Marilva van Holt is bij Jong A Sa Go begonnen.

Sommige leden moesten vanwege werk, gezin, vertrek naar buitenland afhaken. Desondanks dragen ze ons een warm hart toe en ze blijven ons poweren.

Een ieder is vanaf 8.00 uur van harte welkom in de Anthony Nestysport­hal. De volgende dag is een nationale vrije dag, dus komt één, komt allen. De kaarten zijn voor SRD40 te verkrijgen bij de welbekende verkooppun­ten. MTP/ JA (Foto: Sunils DVD

Shop)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname