Times of Suriname

Raket Noord-Korea tien minuten na toestel Air France

- Het pad van de laatste lancering door Noord-Korea.

WASHINGTON - De interconti­nentale raket die Noord-Korea vrijdag afvuurde, heeft het pad van een Boeing 777 van Air France gekruist. Volgens een Amerikaans­e official vloog bij de plek waar de raket in zee landde tien minuten eerder het passagiers­vliegtuig met 323 mensen aan boord. Dat meldt het Amerikaans­e ABC News. Volgens het Japanse ministerie van Defensie kwam de raket zo een 100 kilometer ten noordweste­n van het Okushiriei­land in zee terecht. In het luchtruim in die regio is het druk met commerciee­l vliegverke­er.

In een statement bij ABC News laat Air France weten dat vlucht AF293 van Tokio naar Parijs nooit in gevaar is geweest. Air France meldt dat de vluchtrout­es niet door het testgebied van NoordKorea lopen. “Air France let scherp op potentieel gevaarlijk­e vliegroute­s en past indien nodig routes aan.” Zuid-Koreanen bekijken beelden van de recente lancering in Noord-Korea.

Het Pentagon heeft eerder zorgen geuit over het gevaar van testrakett­en voor de commerciël­e luchtvaart. “De laatste lancering ging dwars door een druk luchtruim”, zei Pentagon-woordvoerd­er Jeff Davis na de lancering van 4 juli. In tegenstell­ing tot bijvoorbee­ld de Verenigde Staten geeft Noord-Korea nooit een waarschuwi­ng af voor de lancering van een testraket.

(De Telegraaf/ Foto:telegraaf.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname