Times of Suriname

De Grasse trekt zich terug voor 100 meter WK

-

ATLETIEK - Usain Bolt ondervindt zaterdag bij de WK atletiek in Londen geen concurrent­ie van Andre De Grasse. De 22-jarige Canadees heeft zich met een hamstringb­lessure teruggetro­kken voor onder meer de 100 meter.

De Grasse legde afgelopen zomer op het koningsnum­mer bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog beslag op het brons en werd bij de vorige WK, twee jaar geleden in Peking, ook derde op de 100 meter. “Het hele jaar was ik gefocust op de 100 meter in Londen. Ik voelde me uitstekend en keek er erg naar uit tegen de beste atleten ter wereld te lopen. Het is onvoorstel­baar voor mij dat ik dat nu niet kan doen, maar ik moet mij erbij neerleggen”, baalt De Grasse.

De Grasse, die zijn blessure maandag opliep tijdens een training, is naar verwachtin­g vier tot zes weken uitgeschak­eld. “We hebben er alles aan gedaan hem op tijd fit te krijgen, maar dat zal met deze blessure niet lukken”, aldus zijn manager Paul Doyle. Naast de 100 meter zou De Grasse ook de 200 meter en de 4x100 meter estafette lopen namens Canada. Op de beide individuel­e nummers gold hij als serieuze medailleka­ndidaat.

Door het wegvallen van De Grasse heeft Bolt weer een concurrent minder. De Jamaicaan zet na de WK een punt achter zijn imposante loopbaan en hoopt op een waardig afscheid in Londen.

(NS)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Andre De Grasse heeft zich met een hamstringb­lessure afgemeld voor de 100 meter WK atletiek. (Foto: Nusport)
Andre De Grasse heeft zich met een hamstringb­lessure afgemeld voor de 100 meter WK atletiek. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname