Times of Suriname

Arsenal pakt eerste prijs

-

VOETBAL - Arsenal heeft de eerste klap uitgedeeld aan Chelsea in het nieuwe Engelse voetbalsei­zoen. Na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd, won de ploeg van manager Arsène Wenger het Community Shield door de strafschop­pen beter te nemen.

De nieuwe steraankoo­p, Alexandre Lacazette, was wel direct inzetbaar voor Arsène Wenger en gaf zijn visitekaar­tje af. In een openingsfa­se waarin Arsenal de betere ploeg was, zorgde de Fransman voor het meeste gevaar. Na een fraaie aanval draaide Lacazette in het strafschop­gebied open, waarna hij de bal met gevoel tegen de paal krulde. Chelsea kwam met de schrik vrij en hield stand in de lastige fase.

In het welbekende 3-4-3-systeem zocht Chelsea met enige reserve het offensief, met Michy Batshuayi als aanvalslei­der. Bij een corner ging het mis voor Arsenal, dat de bal niet goed weg kreeg. Gary Cahill won zijn kopduel en Moses reageerde het attentst toen de bal tussen de laatste lijn van Arsenal en Petr Cech viel. Van dichtbij klopte de flankspele­r de Arsenal-doelman: 0-1. Chelsea leek soeverein, maar tien minuten voor het einde ging het toch mis door een vlaag van verstandsv­erbijsteri­ng. Pedro kreeg direct rood voor een spijkerhar­de tackle die verkeerd getimed was. Arsenal profiteerd­e direct door uit de daaropvolg­ende vrije trap te scoren. Sead Kolasinac gaf zijn Arsenal-debuut glans door raak te koppen op aangeven van Granit Xhaka. Gescoord werd er niet meer, waardoor de beslissing viel in de strafschop­penreeks. Thibaut Courtois en Álvaro Morata misten als enigen, waardoor Arsenal de eerste prijs van het seizoen al binnen heeft in het 22ste voetbaljaa­r onder Wenger. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname