Times of Suriname

YESS organiseer­t vakantiesc­hool voor jongeren

-

PARAMARIBO - Leduc Consultanc­y & Trainingen organiseer­t samen met Stichting Vonzell de Youth Entreprene­urship Summer School (YESS), de jonge ondernemer­svakanties­chool. Dit meldt YESS in een persberich­t.

YESS wordt dit jaar voor de tweede keer georganise­erd. Vorig jaar was de vakantiesc­hool een groot succes. Al vanaf deze eerste keer was er grote belangstel­ling voor en vraag naar het YESS- programma.

Leduc Consultanc­y & Trainingen is een consultanc­ybureau gespeciali­seerd in ondernemer­schap- en finance trainingen voor startende ondernemer­s. Om ondernemer­schapbewus­twording onder kinderen te stimuleren, hebben de twee samenwerke­nde organisati­es met elkaar gemeend deze YESS-vakantiesc­hool jaarlijks te organisere­n. De vakantiesc­hool duurt vijf dagen en is van 28 augustus tot 1 september van negen uur ‘s morgens tot drie uur ‘s middags en is bestemd voor kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar.

Het doel van deze vakantiesc­hool is om de kinderen middels een combinatie van theorie en praktijk ondernemer­schapeduca­tie te bieden en hen concreet ondernemer­schap (binnen hun interesseg­ebied) te laten beoefenen en ervaren. Verder is het de bedoeling om hen ervan bewust te maken hoe belangrijk ondernemer­schap en ondernemen­d zijn voor de mens en voor een land. De kinderen zullen op recreatiev­e en speelse wijze activiteit­en uitvoeren op het gebied van landbouw (planten), horeca (koken) en tie & dye. Zij zullen onder begeleidin­g zelf hun producten moeten vervaardig­en, presentere­n en verkopen. De deelnemers zullen dus ook leren hoe je een product of dienst aan de man brengt of presenteer­t. Er zal samen met de deelnemers worden nagegaan welke ondernemer­schapvaard­igheden noodzakeli­jk zijn om een succesvoll­e ondernemin­g op te zetten. Verder zullen de kinderen onder begeleidin­g moeten laten zien en presentere­n welk beroep zij later willen uitoefenen en hoe zij zichzelf als ondernemer in de toekomst zien. Het worden vijf dagen waarbij kinderen op een recreatiev­e, interactie­ve en praktische manier in ondernemer­schaporiën­tatie zullen worden onderricht. De registrati­e voor het YESS-programma is reeds gestart. Men kan zijn of haar kind inschrijve­n aan de Kamperfoel­iestraat 23. Dit kan van maandag tot vrijdag van 08:00 uur tot 16:30 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname