Times of Suriname

Ronaldo in selectie Real voor Europese Super Cup

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo kan vandaag zijn eerste wedstrijd van het seizoen spelen voor Real Madrid. De Portugees is opgenomen in de selectie van de Champions Leaguewinn­aar voor het duel om de Europese Super Cup met Manchester United. De 32-jarige Ronaldo is pas sinds afgelopen zaterdag in training bij Real. De aanvaller kreeg langer vrij van zijn club omdat hij in juni met Portugal actief was op de Confederat­ions Cup.

Ronaldo was daarom ook niet mee met Real op de oefentourn­ee van de club in de Verenigde Staten in juli en begin augustus. De vedette deed op dat moment voor commerciël­e redenen een privétour door China. De verwachtin­g was daarom dat de wedstrijd om de Europese Super Cup nog te vroeg zou komen voor Ronaldo. Overigens heeft trainer Zinédine Zidane in totaal 24 spelers geselectee­rd, dus het is allerminst zeker dat hij zijn superster in actie zal laten komen tegen Europa League-winnaar United. Gareth Bale zit ook in de selectie van Real voor de Super Cup. De Welshman, die vorig seizoen veel blessurele­ed kende, verliet vorige week de training met een enkelbless­ure. Ronaldo ontkrachtt­e eind vorige maand de hardnekkig­e geruchten dat hij zou willen vertrekken bij Real, omdat er in Spanje een belastingz­aak tegen hem loopt. De Portugees verscheen vorige maandag voor het eerst voor de rechter in Madrid omdat hij in het verleden voor in totaal 14,7 miljoen euro aan belasting zou hebben ontdoken.

De viervoudig Gouden Balwinnaar ligt nog tot medio 2021 vast bij Real, waarmee hij in de laatste vier seizoenen drie keer de Champions League won. De club werd afgelopen seizoen ook kampioen van Spanje.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname