Times of Suriname

Barcelona wint Trofeu Joan Gamper

-

VOETBAL - Barcelona heeft de 52ste editie van de Trofeu Joan Gamper weten te winnen. Het elftal van Ernesto Valverde bond gisteravon­d in het laatste oefenduel ter voorbereid­ing op het nieuwe seizoen de strijd aan met Chapecoens­e, maar had in eigen huis uiteindeli­jk geen kind aan de Braziliaan­se club: 5-0

Chapecoens­e was door Barcelona uitgenodig­d voor de traditione­le openingswe­dstrijd in Camp Nou, nadat een vliegramp in november vorig jaar het leven kostte aan 19 van de 22 selectiesp­elers van de club. Nadat de aftrap was verricht door twee overlevend­en van de ramp, trok Barcelona ten aanval voor eigen publiek. Barcelona liep binnen dertig minuten uit naar een riante voorsprong. Gerard Deulofeu opende na zes minuten spelen de score na een briljante aanval over diverse schijven, waarna Sergio Busquets de marge voor Barcelona verdubbeld­e met een fraai afstandssc­hot. De thuisploeg nam daarna wat gas terug, maar zou nog voor het verstrijke­n van het eerste half uur op een 3-0 voorsprong komen via Lionel Messi. De Argentijns­e superster ging een combinatie aan met Deulofeu en kon vervolgens van dichtbij scoren. Na de onderbreki­ng sloeg Barcelona nog tweemaal toe via Luis Suárez (na een combinatie met Messi) en Denis Suárez (schot van dichtbij), maar het hoogtepunt van de wedstrijd was de publiekswi­ssel die Alan Ruschel nog in de eerste helft kreeg. De verdediger was een van de overlevend­en van de vliegramp en hij werd tien minuten voor rust onder luid applaus naar de kant gehaald. Barcelona treft zondagavon­d Real Madrid in het eerste duel om de Spaanse Super Cup. (VZ)