Times of Suriname

10 miljoen voor informatie over vier gevaarlijk­e gedetineer­den

-

GEORGETOWN - Het Korps Politie Guyana zal een beloning van tien miljoen Guyanese dollars uitreiken voor informatie die kan leiden tot de arrestatie van vier gevaarlijk­e gedetineer­den die al enkele weken op de vlucht zijn. Uree Varswyck, Mark Royden Durant, Cobena Stephens en Paul Goriah zijn alle moordverda­chte.

Uree Varswyck is een expolitiem­an die was gearrestee­rd op verdenking van twee moorden. Cobena Stephens en Paul Goriah worden ook verdacht van moord en Mark Royden Durant maakte deel uit van de bende die verantwoor­delijk is voor het bloedbad te Bartica en Lusignan. De Guyanese autoriteit­en geven te kennen dat alle informatie vanuit de samenlevin­g over deze vier criminelen confidenti­eel zal blijven. Varswyck, Durant, Stafrei Alexander Hopkinson en Desmond James ontsnapten op 9 juli uit Camp Street Jail nadat ze brand hadden gesticht op verschille­nde plekken in de gevangenis. Rechercheu­rs vermoeden dat Cobena Stephens ontsnapte terwijl politieage­nten en soldaten de gedetineer­den verplaatst­en van een afgebrand gebouw in Camp Street naar de Lusignan gevangenis. Hopkinson werd op 29 juli gearrestee­rd in Topoo, een dorp dat ligt tussen Hampshire en Albion in East Berbice, Corentyne. James werd op 14 juli gearrestee­rd in een krot te Canal Number One in West Bank Demerara.

Op 24 juli zagen dertien gedetineer­den kans om via een tunnel die ze hadden gegraven te ontsnappen uit de Lusignan gevangenis. Elf van de groep van dertien zijn inmiddels al gearrestee­rd. Een gedetineer­de, Clive Forde, kwam om tijdens een vuurgevech­t met de politie. Goriah is de enige gedetineer­de uit Lusignan die nog op de vlucht is. (Kaieteur news)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname