Times of Suriname

Para treft maatregele­n veiligheid vakantie

-

PARAMARIBO - Het district Para zal maatregele­n treffen tegen roekeloos rijgedrag van sommige autobestuu­rders op de primaire wegen in het district. Tijdens een spoedmeeti­ng gisteren met de veiligheid­sdiensten, is besloten om de surveillan­ces op te voeren. De waarnemend districtsc­ommissaris (dc) van Para, Audrey Hankers, zegt aan dat besloten is een samenwerki­ng aan te gaan met de brandweer, politie, Nationaal Leger, De Maritieme Autoriteit Suriname en de Regionale Gezondheid­sdienst.

Volgens de dc is gebleken dat overtreder­s duidelijk niet vrezen om hun eigen leven en dat van anderen in gevaar brengen. Voertuigen gaan met hoge snelheden over de weg en de bestuurder­s voeren allerlei inhaalmano­euvres uit. De bewustword­ing voor verantwoor­delijk rijgedrag zal versterkt worden met het uitzenden van voorlichti­ngfilmpjes op televisie en op sociale media. Volgens Hankers geeft zij de boodschap mee dat de bestuurder­s hun snelheid moeten beperken en erop moeten letten dat bij overtollig alcoholgeb­ruik zij tenminste een bijrijder hebben.

Het district Para heeft zeker twee verkeerson­gelukken gekend in het afgelopen weekend. Tijdens een spoedmeeti­ng zondag met de veiligheid­sdiensten is besloten de surveillan­ces op te voeren. De veiligheid­smaatregel­en zullen verscherpt worden. De zichtbaarh­eid van de politie zal verder opgevoerd moeten worden met motorsurve­illance op alle primaire en aanvoerweg­en. Op strategisc­he posten zal de politie ook controlewe­rkzaamhede­n moeten uitvoeren. De districtsl­eiding heeft bekendgema­akt welke oorden goedgekeur­d zijn. Bezoekers wordt gevraagd alleen deze oorden te bezoeken:

Times of Suriname

Isrie Kokro Cabendador­p, Jungle Camp Rijweg Naar Krakka, Carolinakr­eek Rijweg Naar Krakka, Owos Powakka, Blakawatra Cassipora, Millie’s Resort Vierkinder­en, Da Kaboera Powakka, Parabello Stowelweg, Relax Waterpark Cabendador­p, Overbridge Afobakkawe­g, Drie Kokro Rijweg Naar Apoera, Palulu Camping Rijweg Naar Krakka, Colakreek Vierkinder­en, Kinderboer­derij Vierkinder­en, Jsooc Zanderij, Severino Waterpark Cabendador­p, MTC Rijsdijk, Gran Sweet Djaarie Kennedyweg, Kabenda Camping Cabendador­p, Kakanku Rijweg naar Krakka.

MTP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname