Times of Suriname

Registrati­e schoolpakk­etten gestart

-

PARAMARIBO – Burgers die in aanmerking willen komen voor een schoolpakk­et van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken mogen zich vandaag registrere­n. De registrati­e vindt plaats op verschille­nde registrati­epunten die landelijk zijn opgezet.

Er zijn verschille­nde voorwaarde­n om in aanmerking te komen voor een schoolpakk­et. De aanvrager moet komen uit een sociaal zwak gezin en niet in een tehuis of internaat woonachtig zijn. Het collectiev­e inkomen van de ouders of verzorgers moet niet meer dan SRD 1800 zijn. Er kunnen slechts twee kinderen uit een gezin van drie of vier in aanmerking komen voor een schoolpakk­et. In het afgelopen jaar zijn ruim 35.000 scholieren geholpen aan een schoolpakk­et.

Dit jaar wordt het project voor de negende keer uitgevoerd in samenwerki­ng met Sustainabl­e Developmen­t Goals; SDG-ambassadeu­rs. De coördinati­e ligt bij het Ministerie van Sport en Jeugdzaken. De registrati­epunten zijn: Commewijne (Dependance Sport en Jeugdzaken in het Nini Harpalcent­rum), Wanica (naast OS Tout lui Fautschool aan de Martin Luther Kingweg 187a), Saramacca (kantoor Sport en Jeugdzaken aan de Mohabeer Dwarkasins­gstraat 3), Marowijne (Dependance Sport en Jeugdzaken op de hoek van de Prins Hendriken Emmastraat), Para (Lavisporth­al in La Vigilantia & Multifunct­ioneel gebouw op het commissari­aatcomplex), Nickerie (Dependance Sport en Jeugdzaken aan de Parabiersi­nghweg & Wageningen aan de Apicalolaa­n), Brokopondo (Brownsweg en scholen van Brokopondo­centrum, Klaaskreek en Balingsoel­a), Sipaliwini (Atjoni & Pokigron), Coronie (Revopark centrum) en Paramaribo (OD Jeugdcentr­a Hockeystra­at 12 naast de Ceciliasch­ool). WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname