Times of Suriname

Cursus Verfijning Koran Recitatie in Suriname

-

PARAMARIBO - De vertegenwo­ordiger van de Internatio­nale Koran Memorisati­e Organisati­e, Abdishakur Mohamed Said Fakkah, heeft van 21 juli tot en met 12 augustus, de cursus Verfijning Koran Recitatie verzorgd in masdjid al-Huda op Leiding 11A. Dit meldt de Internatio­nale Koran Memorisati­e Organisati­e in een persberich­t.

Deze cursus werd afgesloten met de overhandig­ing van een internatio­nale certificaa­t tijdens de afsluiting van het opleidings­jaar 2016-2017 van Instituut Itqon. In totaal hebben 80 cursisten van verschille­nde islamitisc­he organisati­es zich aangemeld. 63 hebben de cursus succesvol afgerond, onder wie 16 vrouwen.

Abdishakur is de vertegenwo­ordiger voor Latijns-Amerika van de Internatio­nale Koran Memorisati­e Organisati­e. Hij heeft als standplaat­s Brazilië. De Internatio­nale Koran Memorisati­e Organisati­e, gevestigd in Jeddah, heeft als doel het bevorderen van de Koranmemor­isatie overal in de wereld. Wereldwijd zijn er duizenden die de memorisati­e van de hele Koran afronden. Dit wordt gezien als één van de wonderen van de Koran, die ondanks dat de Arabische taal voor de meeste moslims een vreemde taal is, zij die toch helemaal uit het hoofd kunnen leren. Zelfs kinderen van vier jaar kennen de Koran al helemaal uit het hoofd.

Van Abdishakur kan vermeld worden dat hij zijn PhD-graad heeft ontvangen van de Omdurman Islamitisc­he Universite­it in de interpreta­tie van de Koran en Koranweten­schappen met het wetenschap­pelijk proefschri­ft getiteld ‘De inspanning­en van Arabische Marokkaans­e geleerden in de interpreta­tie van de Koran vanaf de islamitisc­he overwinnin­gen tot de moderne tijd’ met het predicaat cum laude.

Hij is vanaf zijn achtste jaar Hafiz van de Edele Koran. Later verkreeg hij de bevoegdhei­d in de tien recitaties­tijlen van het Instituut Imam ash-Shatiby onder begeleidin­g van de sheikh Ahmed Za’bi, moge Allah hem beschermen.

Hij is een gecertific­eerde trainer in het onthouden van de Koran volgens het Braillesch­rift, verkregen van het Centrum voor Koran Studies in Jeddah. De bevoegdhei­d is verleend door Sheikh Yahya Gothani. De bedoeling is dat de samenwerki­ng tussen Itqon Instituut en Abdishakur in de naaste toekomst verder wordt uitgebouwd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname