Times of Suriname

Dood schokt Haagse Schildersw­ijk

-

DEN HAAG - De Haagse Schildersw­ijk is geschokt na de dood van de 57-jarige Alwin Sewnundun. Het levenloze lichaam van de hindostaan werd gistermidd­ag gevonden in een ondergrond­se privé-parkeergar­age aan de Rubensstra­at. Volgens buurtbewon­ers zou de man, vader van vier kinderen, zijn toegetakel­d met gereedscha­p. Het drama speelde zich af rond half drie ’s middags. De uit Suriname afkomstige Alwin en zijn vrouw hadden zoals gebruikeli­jk boodschapp­en gedaan. Nadat het stel alle tassen naar binnen had gebracht, parkeerde de Hagenaar zijn auto in de met rolluiken afgesloten garage. Terwijl de vrouw des huizes en de nog thuis wonende zoon zich afvroegen waar hij bleef, sloeg een buurjongen alarm. Onder aan de trap vond hij het lichaam van de man. Rond het hoofd van het slachtoffe­r lag een plas bloed en zouden, zo vertellen buurtbewon­ers, ook spijkers hebben gelegen. Op de grond van de parkeergar­age lag bovendien gereedscha­p, waarop eveneens bloedspett­ers te zien zouden zijn. Aanvankeli­jk werd nog gedacht aan een tragisch ongeluk, maar omstreeks vijf uur liet de politie weten rekening te houden met een misdrijf.

“We zijn enorm geschrokke­n”, zegt Naresh, goede vriend en voormalig buurtbewon­er. “Voor zover ik weet heeft Alwin geen vijanden. Het is een rustige en lieve man. Hij had last van zijn hart en werkte niet meer. We gingen elke dag een stukje met elkaar wandelen. Het is niet voor te stellen dat hem dit is overkomen.”

Andere omwonenden vragen zich intussen hardop af hoe dit kon gebeuren in een parkeergar­age die alleen toegankeli­jk is voor bewoners van de boven- en naastgeleg­en koopwoning­en. Inmiddels loopt er een groot rechercheo­nderzoek. Forensisch­e medewerker­s waren tot laat bezig met sporenonde­rzoek, waarbij ook een speurhond werd ingezet.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname