Times of Suriname

Joey Hoffmann dood gevonden Lichaam vertoont geen sporen van messteken of schotwonde­n

-

SILIFKE - De Turkse politie meldt dat de vermiste Haaksberge­naar Joey Hoffmann (21) maandagmor­gen in alle vroegte dood is aangetroff­en in Turkije. De vondst van het lichaam is door het Nederlands­e zoekteam in Turkije bevestigd. De Turkse politie laat aan De Telegraaf weten dat het lichaam rond 07.00 uur werd gevonden door twee politiehon­den met hun Turkse begeleider­s Serdar Bayar en Serhat Özkan. De familie van Joey is ook meteen op de hoogte gebracht. Het stoffelijk overschot is inmiddels geborgen en wordt overgebrac­ht naar Silifke.

Het lichaam werd gevonden in een droge rivierbedd­ing aan de voet van een berg op circa twee kilometer van de ’bewoonde wereld’ in de buurt van de kustplaats Silifke, waar hij voor het laatst was gezien. Hoe Joey om het leven is gekomen, is nog onbekend.

Turkse agenten ter plaatse melden dat op het lichaam van Joey geen sporen van messteken of schotwoden zichtbaar zijn. Het stoffelijk overschot zou in goede staat zijn aangetroff­en. Volgens Signi Zoekhonden zorgen hitte en droogte ervoor dat een lichaam uitdroogt en daardoor goed bewaard blijft. Medewerker­s en zoekhonden van de Nederlands­e stichting Signi, die afgelopen weekeinde in Turkije arriveerde­n voor de zoektocht, waren niet bij de vondst betrokken. “De Turkse speurders mogen trots zijn op zichzelf”, aldus Janette Kruit van het team van Stichting Signi Zoekhonden. “Ze hebben toch eerst hun eigen zoektocht willen afmaken en in een stukje waar ze nog niet geweest waren, is het lichaam gevonden.” De zoektocht vond maandagoch­tend plaats in een gebied van 100 hectare waar nog niet eerder was gezocht. Op de vindplek, bij een steengroev­e die door de lokale bevolking als vuilstortp­laats wordt gebruikt, staan een tiental politieaut­o’s en een legertruck vol met militairen.

Joey Hofmann was al ruim een maand spoorloos. Hij was het laatst gezien in gezelschap van een echtpaar, eveneens uit Haaksberge­n. Hij zou hen helpen een huis te bouwen in Narlikuyu. Nadat zij op 8 juli uit elkaar gingen, is niets meer van hem vernomen. De afgelopen weken heeft de Turkse politie tevergeefs naar de Nederlande­r gezocht. Joey kampeerde begin juli met zijn reisgenote­n Bjorn en Derya Breukers in de heuvels bij de Turkse kustplaats. Hij verdween op 8 juli spoorloos. Bjorn en Derya, die als belangrijk­e getuigen worden gezien in de zaak, waren de afgelopen weken bij de zoektocht betrokken.

(De Telegraaf/Foto:i mages3.

persgroep.net)

 ??  ?? Het lichaam van Joey is inmiddels geborgen.
Het lichaam van Joey is inmiddels geborgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname