Times of Suriname

’Bankmol’ mogelijk betrokken bij derde overval

-

op non-actief staat, wil niets zeggen. Een voor een gaven fractievoo­rzitters na afloop van het beraad Middendorp een handdruk als dank. In een verklaring zegt de bestuurder gezien de uitspraak van de rechter, de Algemene Waterschap­spartij Delfland ruimte te willen bieden een opvolger te zoeken. Hij wil daarmee het waterschap beschermen tegen verdere negatieve publicitei­t. Een woordvoerd­er van de Algemene Waterschap­spartij noemt de straf voor hun bestuurder disproport­ioneel. “Het staat niet in verhouding met wat hij allemaal heeft bereikt voor de inwoners op het gebied van water”, aldus een woordvoerd­er. “Het valt niet goed te praten wat er is gebeurd, maar dit besluit heeft zijn carrière onnodig ernstig ROOSENDAAL/ geschaad.” Middendorp MAASTRICHT - Een 25-jarige krijgt voorlopig wachtgeld. medewerker van de Op een later moment Rabobank die vastzit wegens wordt volgens de Algemene medeplicht­igheid aan een Waterschap­spartij een opvolger straatroof in Venlo en een voor hem gekozen. verijdelde overval in Zundert

is mogelijk ook betrokken (De Telegraaf/ geweest bij een overval op Foto:telegraaf.nl) een echtpaar in Roosendaal. Betrouwbar­e bronnen hebben dat aan het ANP gemeld.

De Telegraaf meldde vorige week al dat justitie kijkt naar meerdere overvallen waar de verdachten van de overvallen in Zundert en Venlo bij betrokken zouden zijn geweest. Ook wordt gekeken naar mogelijk een tweede mol binnen de bank.

De ’bankmol’ tipte overvaller­s als klanten veel geld gingen opnemen bij een bankfiliaa­l. Op 19 juli kon zo een 63-jarige Duitser in Venlo worden beroofd van 100.000 euro. Op 28 juli werd een overvalpog­ing in Zundert verijdeld. Een arrestatie­team arresteerd­e de vijf overvaller­s en de 25-jarige bankmedewe­rker meldde zich later op de dag op het politiebur­eau.

De politie onderzoekt of hij ook een rol heeft gehad bij de overval op een echtpaar in Roosendaal. Het echtpaar werd op 7 juli na thuiskomst van de bank beroofd door drie mannen. Bronnen zeggen dat de buit 20.000 euro was.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil niets zeggen over de stand van het onderzoek. Een woordvoers­ter wil alleen kwijt dat de zes verdachten vastzitten voor de misdrijven in Venlo en Zundert. Het voorarrest van de bankmedewe­rker en vijf gearrestee­rde overvaller­s is vrijdag met een maand verlengd. (De Telegraaf/Foto:telegraaf.nl)

 ??  ?? Een echtpaar na thuiskomst mannen. uit van Roosendaal de bank werd beroofd op 7
door juli drie
Een echtpaar na thuiskomst mannen. uit van Roosendaal de bank werd beroofd op 7 door juli drie

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname