Times of Suriname

Mourinho neemt Lindelöf in beschermin­g

-

VOETBAL - Manchester United trapte het nieuwe Premier League-seizoen met een overtuigen­de 4-0 overwinnin­g op West Ham United zondag voortvaren­d af en miljoenena­ankopen Romelu Lukaku en Nemanja Matic eisten meteen de hoofdrolle­n op. De andere grote aankoop van deze zomer, Victor Lindelöf, verscheen echter niet aan de aftrap en zat niet eens op de bank.

José Mourinho gunt de voor 35 miljoen euro van Benfica overgenome­n Zweed de tijd om zich aan te passen: “Ik denk dat de wedstrijd tegen Real Madrid in de Super Cup te vroeg voor hem kwam. Hij speelde toen omdat Phil Jones en Eric Bailly allebei geschorst waren. Ik heb vaker spelers uit andere competitie­s naar de Premier League gehaald en, normaal gesproken, is het niet makkelijk”, reageerde hij na de wedstrijd tegenover verslaggev­ers. “Het is anders voor Lukaku en Matic aangezien zij al jaren in de Premier League hebben gespeeld. Ik haalde Ricardo Carvalho in 2004 naar Chelsea en hij was een fenomenale verdediger, een van de beste centrale verdediger­s in de Premier League. Maar hij had het ook moeilijk. Het was lastig voor hem om hier binnen te komen en zich aan te passen.”

“Ik denk dat Victor wat tijd nodig heeft en die tijd zal hij ook krijgen. Henrikh Mkhitaryan is weliswaar geen verdediger, maar hij had vorig seizoen ook tijd nodig. Dus laten we stapje voor stapje gaan, want Victor is een fantastisc­he voetballer”, sluit Mourinho af. The Red Devils gaven deze zomer al bijna 165 miljoen euro uit, maar lijken nog niet klaar op de transferma­rkt. De club praat weer met Internazio­nale over de komst van Ivan Perisic, terwijl ook Tottenham Hotspurver­dediger Danny Rose wordt genoemd als mogelijke versterkin­g. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname