Times of Suriname

Lazio grijpt Italiaanse Super Cup

-

VOETBAL - Lazio heeft voor het eerst sinds 2009 beslag weten te leggen op de Italiaanse Super Cup. De verliezend­e bekerfinal­ist van vorig seizoen rekende in het eigen Stadio Olimpico in een waar spektakels­tuk af met Juventus, dat in de slotfase nog wel terugkwam van een 0-2 achterstan­d, maar uiteindeli­jk toch als verliezer van het veld stapte: 2-3 Juventus trapte het gaspedaal flink in vanaf het eerste fluitsigna­al en wist binnen vijf minuten twee goede kansen te creëren. Thomas Strakosha redde echter fraai op pogingen van Juan Cuadrado en Gonzalo Higuaín en wist zijn ploeg zo te behoeden voor een vroege achterstan­d.

Na het stormachti­ge begin van de Oude Dame kwam Lazio iets beter in zijn spel en dat leidde na ruim een half uur spelen zowaar tot de openingstr­effer. Immobile werd in het strafschop­gebied van Juventus onderuitge­haald door Gianluigi Buffon, waarna de spits zelf mocht aanleggen vanaf elf meter. De doelman koos nog wel de goede hoek, maar kon uiteindeli­jk niet voorkomen dat Immobile Lazio verrassend aan de leiding bracht: 1-0. Met deze score gingen de teams de kleedkamer­s in. Negen minuten na rust kopte Immobile zelfs de 2-0.

Hierna voerde de kampioen van Italië de druk op. In de slotfase leek het door twee doelpunten van Paulo Dybala (een schitteren­de vrije trap en een strafschop) in een tijdsbeste­k van vijf minuten toch nog helemaal fout te gaan voor Lazio, maar invaller Alessandro Murgia bezorgde de ploeg van Simone Inzaghi met een intikker in blessureti­jd toch nog de zege: 3-2. (VZ)

??  ?? Lazio heeft voor het eerst sinds 2009 beslag weten te leggen op de Italiaanse Super Cup.
(Foto: Nusport)
Lazio heeft voor het eerst sinds 2009 beslag weten te leggen op de Italiaanse Super Cup. (Foto: Nusport)