Times of Suriname

Riley schiet Ascona langs AC Oema Soso

-

VOETBAL - Orthea Riley heeft met een treffer in de 84ste minuut Ascona een nipte 2-1 zege bezorgd op AC Oema Soso in de senioren klasse van de vrouwenvoe­tbalcompet­itie van de Surinaamse Voetbal Bond. De winnaar heeft nu 26 punten uit twaalf wedstrijde­n, terwijl de verliezer blijft steken op vier punten.

Ascona speelde een sterke eerste helft en had het overwicht op het middenveld, maar het team had moeite om langs de verdedigin­g van de tegenstand­er te gaan, omdat die heel compact verdedigde. In de 33ste minuut kwam Ascona via Shamaira Stoutenbur­g op een verdiende 1-0 voorsprong. Ascona probeerde voor rust deze voorsprong te vergroten, maar het bleef hierbij. Vroeg in de tweede helft werd Ascona gereduceer­d naar tien speelsters, toen Stephany Miranda een directe rode kaart kreeg. AC Oema Soso maakte goed gebruik van de numerieke meerderhei­d en nam het spel over. In de 64ste minuut kopte Soraya Kenton uit een voorgetrok­ken bal de 1-1 binnen. Ascona kon ondanks het in de minderheid was, de druk opvoeren en kreeg enkele goede kansen via Riley en Cady Chin See Chong om wederom de leiding te nemen, maar de doelvrouw van AC Oema Soso hield met enkele goede reddingen haar team nog in het spel. In de 84ste minuut werd Ascona beloond voor zijn inzet. Riley werd goed weggestuur­d via een steekbal en zij schoot de 2-1 beheerst binnen. Hierna speelde Ascona de wedstrijd rustig uit en boekte zodoende een zwaarbevoc­hten overwinnin­g.