Times of Suriname

The Lions verstevigt derde plaats

-

ZAALVOETBA­L - The Lions heeft de zwaar bevochten wedstrijd tegen Zwaluw’96 in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond in winst omgezet. In de Anthony Nestysport­hal won The Lions zondag met 4-3, na een 2-2 ruststand.

Door de overwinnin­g verstevigt The Lions zijn derde plaats en heeft uit tien wedstrijde­n 21 punten. Voor Zwaluw’96 komt deze nederlaag op een heel ongunstig moment. Het team is samen met Inter Jakin verwikkeld in een strijd om de laatste playoffs plaats. Zwaluw’96 bezet door het verlies de vijfde plaats met dertien punten, terwijl Inter Jakin vierde is met twee punten meer.

De teams kregen in de beginfase kansen, maar de afronding liet veel te wensen over. Na paar gemiste kansen, was het Christophe­r Hall, die The Lions naar een voorsprong schoot: 1-0. Zwaluw’96 gaf het niet op en ging door met zijn goed spel en werd beloond. In de tiende minuut was het Ike Adams die de teams naast elkaar bracht: 1-1. Zaken werd beter voor Zwaluw’96, toen Adams zijn tweede doelpunt maakte: 2-1. The Lions zakte niet in en kon net voor het rustsignaa­l de score gelijktrek­ken: Giovanni Drenthe scoorde.

In de tweede helft was het The Lions die als eerste het net vond. Na zeven minuten spelen in de tweede speelperio­de gaf Romano Holtuin The Lions weer de voorsprong: 3-2. Echter moest The Lions twee minuten later een domper verwerken. Mengalfio Ceder kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood. Zwaluw’96 kon in de twee minuten waarin The Lions met een man minder speelde, de gelijkmake­r niet binnen schieten. In de slotfase moest Zwaluw’96 met een man minder spelen, nadat doelman Ashwin Soekhai de rode kaart kreeg voor hands. The Lions trok direct profijt eruit en verruimde de score, door een doelpunt van Hall: 4-2. Zwaluw”96 gooide hierna alles in de aanval en kon de aansluitin­gstreffer scoren. Adams maakte zijn hattrick compleet. Echter was er niet genoeg tijd over voor Zwaluw’96 om tenminste een punt te halen uit de wedstrijd.

??  ?? Christhope­r Hall van The Lions doet alles om de speler van Zwaluw’96 voor zich te houden.