Times of Suriname

Koploper FCB ontsnapt aan nederlaag

-

ZAALVOETBA­L - FCB, de koploper van de eersteklas­secompetit­ie van de Surinaamse Voetbal Bond, ontsnapte aan een nederlaag in de negende speelronde tegen Pro. Met nog enkele minuten te gaan, stond Pro met 4-3 voor, maar Kawiesh Balgobind wist voor het einde nog de 4-4 te maken voor de koploper. FCB staat nog steeds aan kop en heeft negentien punten, terwijl Pro op de tweede plek staat met zestien punten.

Zowel FCB als Pro begon heel aanvallend aan dit duel. In de vierde minuut maakte Silvano Overman de 1-0 voor Pro, maar enkele seconden later was het raak aan de andee zijde via Miguel Drason: 1-1. Beide bleven in evenwicht, maar toch ging Pro met een 3-1 voorsprong rusten. In de negentiend­e minuut schoot Lorenzo Overman de tweede treffer voor Pro binnen en enkele minuten later vond Rivolino Overman het derde doelpunt voor Pro. De koploper kende een goede start in de tweede helft en enkele minuten na rust maakte Gregor Consuello de 3-2. FCB bleef aanvallen en zoeken naar de gelijkmake­r. Deze viel in de 36ste minuut, toen Consuello wederom het net vond: 3-3. Pro gaf het niet op en reageerde met een uitstekend doelpunt in de 38ste minuut, dat op naam kwam van Melvin Valies: 4-3. FCB voerde de druk op, want het wilde zijn overwinnin­gen zege niet kwijt aan Pro. Het leek alsof er een einde zou komen aan de overwinnin­gen zege van FCB, maar vlak voor het einde scoorde Balgobind: 4-4. Hierna kwam er geen veranderin­g meer in de score en de reeks van FCB blijft intact.