Times of Suriname

Kampioenen jeugddamka­mpioenscha­ppen 2017 bekend

-

DAMMEN - De nationale jeugddamka­mpioenscha­ppen 2017 in de U-17, U-14 en U-11-klasse van de Surinaamse Dambond zijn op zondag afgesloten. De wedstrijde­n werden gespeeld in de zaal van Jabbar Imamdispor­tcomplex.

In de categorie jongens U-17 is Quincy Ngawikromo uit Nickerie nationaal jeugddamka­mpioen geworden. Hij haalde uit vijf wedstrijde­n negen punten. Pavan Basdewsing werd tweede met zes punten. Bij de meisjes werd Ishika Ragho, afkomstig uit het rijstdistr­ict, kampioen. Ragho moest wel hard knokken om het kampioensc­hap. Concurrent Tasja Roos zat haar op de hielen. Ragho pakte de hoogste eer, door remise te spelen in de laatste wedstrijd tegen Roos. Ragho eindigt met negen punten en Roos met zeven op de tweede plaats.

Sagar Loedoer pakte het kampioensc­hap in de U-14klasse. Hij was onverslaan­baar, want hij won vijf wedstrijde­n. Ernesto Kalicharan eindigde op de tweede plaats met acht punten. Shervankoe­mar Basdewsing ging vandoor met de hoofdprijs in de U-11-klasse. Hij pakte het kampioensc­hap door remise te spelen in de laatste wedstrijd tegen Aditya Jangali. Basdewsing­h eindigt met negen punten op de eerste plaats en Aayan Karijodron­o werd tweede met acht punten.

Kenneth Jaliens, de directeur van Sport en Jeugdzaken, was ook aanwezig bij de prijsuitre­ikingen. De Surinaamse Dambond wil alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage om het toernooi mogelijk te maken. De Surinaamse Dambond bereidt zich nu voor op de jeugddamka­mpioenscha­ppen 2017 in de U-20-klasse die de komende week zullen aanvangen.