Times of Suriname

Schalke bekert door

-

VOETBAL - Schalke 04 heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de tweede ronde van het Duitse bekertoern­ooi. De Bundesliga-club voorkwam pas in de slotfase een verlenging tegen vierde klasser BFC Dynamo.

Schalke, afgelopen seizoen nog kwartfinal­ist in de Europa League, staat dit seizoen onder leiding van de 31-jarige Domenico Tedesco. De jonge Italiaan stuurde een sterk elftal het veld in voor de ontmoeting met Dynamo. Zo hadden onder anderen Ralf Fährmann, Nabil Bentaleb, Guido Burgstalle­r en Yevhen Konoplyank­a een basisplaat­s.

De nummer tien van de Bundesliga kwam niet goed voor de dag tegen Dynamo en pas na invalbeurt­en van Leon Goretzka en Max Meyer werd het verschil gemaakt. Konoplyank­a maakte in de 78ste minuut de eerste officiële treffer van het seizoen voor Die Königsblau­wen. De Oekraïner schoot de ploeg uit Gelsenkirc­hen naar de 0-2 winst en dus een plaats in de tweede ronde van het toernooi om de DFB-Pokal.

Eerder plaatsten ook Bayern München, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg en nog elf Bundesliga-clubs zich voor de tweede ronde. Van de clubs op het hoogste niveau verslikten alleen FC Augsburg en Hamburger SV zich. Hertha BSC was maandag om 20.45 uur de laatste club die in actie komt. Voor de ploeg van Karim Rekik wacht een uitduel met Hansa Rostock. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname