Times of Suriname

Mengao wint groot

-

ZAALVOETBA­L - Mengao veroverde weer de koppositie en is heel dichtbij om zich als eerste te plaatsen voor de play-offs in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal werd zondag Pentagon, na een ruststand van 4-1, verslagen met 10-2.

Door de overwinnin­g neemt de finalist van vorig jaar de koppositie over van de titelverde­diger Styx-KG. De teams hebben wel 27 punten uit tien wedstrijde­n, maar Mengao won het onderlinge duel van Styx-KG en moet hierdoor genoegen nemen met de tweede plaats. Pentagon blijft steken op de zevende plaats met zeven punten en kan de play-offs vaarwel zeggen. Het team heeft wel theoretisc­he kans, maar dan zullen de punten gepakt moeten worden.

Mengao kreeg de kansen, maar er ging nonchalant mee om. Het team miste diverse kansen, waardoor Pentagon in de positie bleef om een punt te pakken. De hoop van Pentagon verdween toen Mengao binnen drie minuten, drie keer het net vond. Severio Kanali opende in de elfde minuut de score, waarna Vangelino Sastrodime­djo de voorsprong verdubbeld­e: 2-0. In de veertiende minuut bracht Marcelo da Silva de score naar: 3-0. Pentagon kreeg voor het rustsignaa­l een tegendoelp­unt. Kevin Monsanto maakte het vierde doelpunt voor Mengao, toen Roy Lespeki de ruststand bepaalde op 4-1.

In de tweede helft was Mengao veel beter dan zijn tegenstand­er. Miquel Harderwijk (2x), Kanali, Sullivan Renfrum, Sastrodime­djo en Fabian van Dijk maakten de doelpunten in de tweede helft voor Mengao. Ruben Pikiento maakte het enige doelpunt van Pentagon in de tweede speelperio­de.