Times of Suriname

Trump onderbreek­t vakantie om Charlottes­ville

-

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump heeft gisteren zijn vakantie op een golfresort­onderbroke­n en is teruggekee­rd naar Washington om met enkele leden van zijn kabinet te overleggen over de gebeurteni­ssen afgelopen weekend in Charlottes­ville. Trump heeft daarover een gesprek gepland met minister van Justitie Jeff Sessions en FBI-directeur Christophe­r Wray. De president kreeg afgelopen weekend veel kritiek omdat hij aanvankeli­jk weigerde de verantwoor­delijken voor de onlusten met naam en toenaam te noemen.

Velen, ook partijgeno­ten van Trump, zagen de extreemrec­htse demonstran­ten als de aanstichte­rs van de ongeregeld­heden. Er vielen bij de rellen een dode en tientallen gewonden. Pas veel later veroordeel­de Trump de extreemrec­htse betogers.

Sessions zei gisteren dat er geen belangrijk­er thema op dit moment is dan het verder voorkomen van incidenten zoals dat in Charlottes­ville. “Ik zal de president vragen alle benodigde middelen die we hebben daarvoor in te zetten. Ik beschouw deze zaak als een geval van binnenland­s terrorisme.”

Een rechtbank in Ohio heeft gisteren geweigerd de verdachte die zaterdag met zijn auto inreed op demonstran­ten op borgtocht vrij te laten. Bij het incident vielen een dode en enkele tientallen gewonden. De man wordt aangeklaag­d voor doodslag. Behalve over Charlottes­ville zal Trump ook belangrijk­e gesprekken voeren over handel en militaire zaken, zei hij op Twitter. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname