Times of Suriname

IPhone 8 verschijnt zonder vertraging naast iPhone 7S

-

De iPhone 8 zou ondanks berichten over vertraging toch gelijktijd­ig met de iPhone 7S en 7S Plus verschijne­n, mogelijk wel met beperkte voorraad. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo in een rapport dat AppleInsid­er in handen heeft. Kuo weet op basis van bronnen in de productiek­eten vaak juiste uitspraken te doen over functies en verschijnd­ata van nieuwe Appleprodu­cten.

Volgens Kuo wordt de iPhone 8 half september in massaprodu­ctie genomen. Nog dit kwartaal zou Apple 2 tot 4 miljoen exemplaren van het toestel laten produceren. Daarmee zou het toestel bij verschijni­ng wel in beperkte oplage verkrijgba­ar zijn. Naar verwachtin­g zullen de nieuwe iPhones eind september en dus aan het einde van het derde kwartaal verkrijgba­ar zijn, zoals de afgelopen jaren steeds het geval was met nieuwe iPhones. Door de productie daarna op te voeren, zou Apple nog dit kalenderja­ar 45 tot 50 miljoen exemplaren van de iPhone 8 willen produceren. Naast de nieuwe iPhone 8 komt Apple naar verwachtin­g ook met een iPhone 7S en 7S Plus. Kuo verwacht dat Apple dit jaar 35 tot 38 miljoen exemplaren van de 7S laat produceren, en 18 tot 20 miljoen stuks van de 7S Plus. In tegenstell­ing tot de iPhone 8 zouden de 7S en 7S Plus al in massaprodu­ctie zijn genomen. Alledrie de toestellen komen volgens Kuo in drie kleuren beschikbaa­r: zwart, zilver en goud.

De iPhone 8 krijgt volgens hardnekkig­e geruchten en uitgelekte foto’s een vrijwel randloos scherm. Het wordt de eerste iPhone met een oledscherm, en de eerste zonder thuisknop onder het scherm. In plaats daarvan zou de iPhone 8 een virtuele thuisknop krijgen, zoals veel Androidtoe­stellen al jaren hebben. Mogelijk komt de vingerafdr­uk op de iPhone 8 te vervallen, en krijgt het toestel als identiteit­scontrole een geavanceer­de 3dscanner bovenaan het scherm. De iPhone 8 zou een 5,8 inch scherm krijgen, maar door de smalle schermrand­en zou het formaat van het toestel kleiner zijn dan de iPhone 7 Plus met 5,5 inch scherm. Mogelijk krijgt de iPhone 8 een flink hogere prijs dan de twee andere toestellen, die naar verwachtin­g even duur worden als de huidige iPhones nu zijn. Analisten spreken van prijzen vanaf 1.000 of zelfs 1.200 dollar. (NU/Foto:nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname