Times of Suriname

Benzinepri­js SOL weer verhoogd

-

PARAMARIBO - De benzinepri­js bij SOL is gisteren gestegen. Een liter unleaded die tot voor kort nog SRD 5,92 kostte, is nu SRD 6,08. Een stijging van zestien Surinaamse dollarcent­en. Super unleaded bij deze maatschapp­ij is ook duurder geworden en wel vijftien cent, zodat een liter nu SRD 6,21 kost. Voor diesel moet SRD 5,32 per liter neergeteld worden.

Bij concurrent Gow2 zijn de prijzen vooralsnog niet aangepast en bovendien liggen die lager dan bij SOL. Een liter unleaded kost hier SRD 5,87 en diesel SRD 5,26. Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicesta­tions Exploitant­en Bond, zegt dat het nieuwe systeem voor het vaststelle­n van brandstofp­rijzen nog niet is doorgevoer­d. Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) meldde een paar weken terug dat het nieuwe systeem deze maand moet ingaan. Dit nieuwe systeem moet volgens HI&T ervoor zorgen dat de prijzen aan de pomp niet al te vaak worden aangepast. Jankie zegt niet te weten wanneer het nieuwe systeem ingevoerd zal worden.

De afgelopen maanden heeft de brandstofp­rijs aan de pomp een fluctueren­de trend vertoond, waarbij bijvoorbee­ld in juni de prijzen met meer dan achttien cent omhoog werden geschroefd. Internatio­naal is ook op te merken dat de prijs voor een vat ruwe olie zeer beweeglijk is. Gisteren kostte een vat olie USD 50,60. Tussen eind juli en maandag schommelde de prijs tussen USD 52 en USD 50,67 per vat.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname