Times of Suriname

St Vincentius Ziekenhuis opent Tamarinde

-

PARAMARIBO – Het St Vincentius Ziekenhuis heeft maandag de Tamarinde Family Room geopend. Deze kamer is opgezet met sponsoring van de Stichting Tamarinde in Nederland. In de family room kunnen kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis, zich in een huiselijke omgeving verpozen middels het doen van spelletjes, knutselen en het spelen van videogames. Dit meldt het ziekenhuis in een persberich­t.

Ook kunnen zij in deze ruimte hun huiswerk maken. Tevens kunnen de ouders van opgenomen kinderen gedurende de dag in de family room verblijven, zodat zij dicht bij hun kroost kunnen zijn, vertelt sociaal pedagoog Mara Chin A Tam–Gajapersad. Zij is de initiatief­nemer van dit project, dat zij al lang wilde uitvoeren. Maar door de krappe financiële ruimte van het ziekenhuis konden Werken, Transport & er geen middelen worden Communicat­ie (OWT&C) vrijgemaak­t voor dit project. Raoul Swedo, geeft aan dat Na de donatie van Stichting er een nauwe samenwerki­ng Tamarinde van ruim 6.300 is tussen het Ministerie euro in juni, konden de verbouwing­svan OWT&C en Justitie en Politie, in het bijzonder de afdeling Verkeer. Minister van Justitie en Politie ad interim, Ferdinand Welzijn zegt dat veiligheid geen vrijblijve­nde situatie is, maar een grondrecht. Vrijheid is ook een grondrecht, aldus de minister. Dagelijks bevinden zich meer dan 200.000 motorrijtu­igen op de weg, aldus de bewindsman.

WI en inrichting­sactivitei­ten aanvangen. Met behulp van de eigen technische dienst van het ziekenhuis is het werk voortvaren­d binnen twee maanden afgerond. Algemeen directeur Manodj Hindori zegt dat juist in deze moeilijke tijd voor ziekenhuiz­en het extra welkom is als bereidwill­ige organisati­es bijdragen om de zorgverlen­ing aan patiënten te ondersteun­en. Hij waardeert de inzet van het eigen personeel, waardoor het maximale uit de donormidde­len kon worden gehaald.

Kinderarts Nanja Braafheid benadrukt dat veel ouders nog steeds bezorgd zijn om hun kind achter te laten in een ziekenhuis. Met de ingebruikn­ame van de family room kunnen de ouders zo lang mogelijk bij hun kind blijven. Dit is van groot belang voor het genezingsp­roces van jonge patiënten in het ziekenhuis. Zij hoopt dat de ouders ruimschoot­s gebruik zullen maken van de nieuwe faciliteit op de kinderafde­ling. Namens Stichting Tamarinde gaf Rajen Pahladsing aan dat het van groot belang is, dat de organisati­e die donorgelde­n ontvangt, ook transparan­t met de middelen omgaat en verantwoor­ding aflegt over de besteding daarvan. Hij heeft zich extra moeten inzetten om de sponsoring aan het St Vincentius Ziekenhuis alsnog voor elkaar te krijgen, omdat de donormidde­len beperkt zijn. Daarom is hij blij dat hij bij de opening kon zijn, zodat hij persoonlij­k kan beamen dat de gelden nuttig zijn besteed.

In het verlengde van de family room heeft het ziekenhuis tegelijker­tijd een borstvoedi­ngskamer geopend. In deze ruimte kunnen jonge moeders in een aangename omgeving borstvoedi­ng geven aan hun pasgeboren baby die is opgenomen op de zuigelinge­nafdeling. Hiermee wil het ziekenhuis zich verder committere­n aan het promoten van borstvoedi­ng en aan het uiteindeli­jk behalen van het ‘babyvriend­elijk ziekenhuis’ certificaa­t.

 ??  ?? De ad interim minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn probeerde gisteren bij de launch van de verkeersve­iligheidsm­aand bij het Blindencen­trum de straat over te steken met een witte stok en een blinddoek voor zijn ogen. (Foto: WI)
De ad interim minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn probeerde gisteren bij de launch van de verkeersve­iligheidsm­aand bij het Blindencen­trum de straat over te steken met een witte stok en een blinddoek voor zijn ogen. (Foto: WI)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname