Times of Suriname

Verkeersve­iligheidsm­aand gelanceerd

-

PARAMARIBO – De launch van de verkeersve­iligheidma­and die duurt van 15 augustus tot en met 15 september, heeft gisteren plaatsgevo­nden. De centrale boodschap luidt als volgt “slow down to safe life” of, verminder uw snelheid om levens te redden.

De voorzitter van het Korps Suriname Verkeer Vrijwillig­ers, Helmut Gezius, vertelt dat elke Surinamer actief of passief deelneemt aan het verkeer. Hij is van mening dat snelheid in het verkeer meer aandacht dient te krijgen. “Er moet meer campagne gevoerd worden met betrekking tot veilig verkeer”, aldus Gezius.

De vertegenwo­ordiger van het Blindencen­trum Suriname, Palus Asoiti stelt dat veilig verkeer de verantwoor­delijkheid is van de gehele gemeenscha­p. “De meest kwetsbare doelgroep zijn de voetganger­s en vooral mensen met een visuele beperking”, stelt Asoiti. Hij geeft verder aan dat er in de woonwijken meer ruimtes gecreëerd moeten worden voor mensen met een visuele beperking. Ook plaatst hij een oproep richting de verschille­nde instanties, dat mensen met een visuele beperking veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. “Er moet een duidelijke wetgeving komen die particulie­ren verplicht dat ze voetpaden aanleggen bij het aanleggen van woongebied­en. Ook al zijn er voetpaden in de verschille­nde woonwijken, worden deze toch niet onderhoude­n en zitten ze volledig onder het wied met alle gevolgen van dien dat je gebeten kan worden door een slang”, stelt Asoiti. De beleidsadv­iseur van het Ministerie van Openbare

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname