Times of Suriname

Geen ouderbijdr­age bijzondere scholen

-

PARAMARIBO - De schoolbest­uren verenigd in de Stichting Federatie Instelling­en Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) maken bekend, dat de regering op 8 augustus alle schoolbest­uren schrifteli­jk in kennis gesteld heeft van het feit alsnog de ouderbijdr­age voor het schooljaar 2017-2018 te zullen subsidiëre­n.

De Fibos had eerder aangegeven dat vanaf het schooljaar 2017-2018 de ouderbijdr­age weer ingevoerd zou worden, omdat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de subsidie niet op tijd uitbetaald­e.

De regering heeft de schoolbest­uren echter toegezegd, dat zij uiterlijk 31 augustus 80% van de ouderbijdr­age in hun bezit zullen hebben. Het restant van 20% zal uiterlijk op 28 februari 2018 uitgekeerd worden aan de schoolbest­uren. Fibos gaat er vanuit dat de overmaking­en inderdaad op de gestelde data zullen plaatsvind­en. Dit betekent dat de ouders/verzorgers (vooralsnog) de ouderbijdr­age van SRD 120 niet hoeven te betalen.

De ouders/verzorgers die het bedrag van SRD 120 reeds hebben betaald, zullen dit van de desbetreff­ende schoolbest­uren terugontva­ngen. Vanwege alle administra­tieve procedures, vindt de terugbetal­ing pas na 1 september plaats, laat de Fibos weten. Zij verzoekt de betrokkene­n om de berichten in de media te volgen over de restitutie van het bedrag.

De bedragen voor materiaalk­osten die door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn vastgestel­d, namelijk SRD 65 voor glo, SRD 70 voor mulo en SRD 125 voor het lbo, dienen nog wel door de ouders betaald te worden. Ingeval deze bedragen reeds betaald zijn, komt men dus niet in aanmerking voor restitutie. De inschrijvi­ng van een kind op de betreffend­e school is pas definitief, als het bovengenoe­mde bedrag voor de materiaalk­osten is voldaan.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname