Times of Suriname

Drie jaar celstraf voor stelen SRD 100.000

-

PARAMARIBO - Timothy L is gisteren schuldig bevonden aan de beroving van een ander van SRD 100.000 op 12 december vorig jaar. De rechter heeft hem conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d. Zijn raadsman Robby Dens zegt aan de krant, dat hij nog met zijn cliënt zal overleggen of hij eventueel hoger beroep aantekent.

Een agent wist Timothy L aan te houden. Hij was bezig met onopvallen­de surveillan­ce ter hoogte van een mall. Het viel hem op dat de veroordeel­de met een tas in zijn richting rende. Achter Timothy L zag hij andere mannen rennen, die goudopkope­rs die voor de VCB-bank staan, bleken te zijn. Daarachter kwam een man die verklaarde dat de tas met geld van hem was. De agent hield Timothy L toen aan. Bij hem bekende de veroordeel­de dat hij kort daarvoor de tas had weggenomen. Volgens de agent bevestigde de benadeelde dat Timothy L hem had beroofd. Hij zag verder dat het slachtoffe­r een verwonding had.

Timothy L ontkende in de rechtszaal dat hij de beroving heeft gepleegd. Hij verklaart dat hij ter hoogte van de VCB-bank aan de Waterkant liep. Op een gegeven moment zag hij twee mannen rennen met een tas, die kwam te vallen. Hij raapte de tas op en rende ermee weg, toen hij zag dat een andere man met een mes op hem afkwam. Hij werd echter aangehoude­n ter hoogte van de mall. De veroordeel­de zegt dat hij niet wist van wie de tas was en wat daarin was.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname