Times of Suriname

Arbeid informeert veld over Wet uitzendkra­chten

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Arbeid is onlangs gestart met het informeren van uitzendbur­eaus en inleners die gebruikmak­en van uitzendkra­chten, omtrent de nieuwe wetgeving. Dit meldt de Afdeling Voorlichti­ng van het ministerie.

In april 2017 is de Wet Ter Beschikkin­g Stellen van Arbeidskra­chten door Intermedia­irs in werking getreden. Functionar­issen van Arbeid hebben op uitnodigin­g van de Vereniging Surinaams Bedrijfsle­ven twee informatie­sessies gehouden op het hoofdkwart­ier van de organisati­e. Ongeveer 30 uitzendbur­eaus woonden deze sessies bij.

Het ministerie is bezig om in de derde week van september een grote open sessie voor uitzendbur­eaus en inleners te organisere­n. Uitzendbur­eaus konden zich hiervoor tot gisteren, 15 augustus, bij het ministerie registrere­n.

Daarna moeten ze ook een verzoek indienen bij de Directeur van Arbeid voor het verkrijgen van een uitzendver­gunning. Deze indiening geschiedt via een beurtensys­teem en afspraken worden telefonisc­h gemaakt. De uitzendbur­eaus kunnen vanaf 2 oktober hun uitzendver­gunning aanvragen. Nadere informatie kan op de website van het ministerie worden verkregen.

Aan de uitzendbur­eaus wordt gevraagd om het oproepberi­cht en de folders grondig door te nemen en zich op tijd te registrere­n via e-mail en de afspraken te maken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname